Marijke Arendsen Hein

Psychodrama & Transactionele Analyse

 

 

Inzicht door (trans)actie

In de toverwinkel zijn alle mogelijke eigenschappen te koop: geduld, zelfinzicht, lef, intimiteit…..
en alles heeft een prijs.

* De toverwinkel pg. 115

Synopsis

De combinatie van de methodiek van psychodrama en de theorie van Transactionele Analyse blijkt in de praktijk een zeer effectief middel om in te zetten voor probleemoplossing en veranderingsprocessen zowel bij personen als bij organisaties.

De speelse creativiteit van psychodrama en de toepasbaarheid van Transactionele Analyse tezamen, bieden veel opties voor therapie, counseling en trainingsgroepen gericht op verandering. Er kan op allerlei gebied in een veilige omgeving mee geoefend worden, zodat de stap voor de deelnemers om het later in het ‘echt ‘ te doen niet meer zo bedreigend hoeft te zijn.

 

 

 

 

Meer boeken van
Marijke Arendsen Hein

Specificatie

Auteur Marijke Arendsen Hein
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Taal Nederlands
Kaft Paperback
ISBN 9031337935
Pagina’s 208
Prijs € 22,00

Bestellen uitsluitend via Uitgeverij Mei

Over de auteur

12 jaar gaf ik leiding aan een psychotherapeutische dagbehandeling waar ik elke woensdagmiddag groepstherapie gaf aan een groep cliënten in de vorm van psychodrama. Ik leerde veel van het samenwerken in deze groepen. Ik combineerde dat wat ik in de praktijk leerde met de kennis en ervaring die ik al had op het gebied van de Transactionele Analyse (TA). De TA geeft mij houvast, inzicht en richting bij mijn therapeutische werk. De combinatie met Psychodrama vind ik tot op de dag van vandaag zeer effectief. Niet praten over het probleem dat je met je baas hebt, maar het direct uitspreken tegen hem, terwijl een mede cliënt even je baas speelt. Dit maakt een wereld van verschil. De kern van psychodrama is: Don’t tell but show. Dit boek is geschreven voor therapeuten, coaches, procesbegeleiders en hun cliënten.

Ik ben een BIG geregistreerde psycholoog /psychotherapeut en heb een praktijk voor psychotherapie (SGGZ) voor volwassenen te Amsterdam. Ik geef individuele therapie, groepspychotherapie, waaronder psychodrama en gezinstherapie. Hiervoor hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig. Ook geef ik partner relatie therapie. Deze wordt niet vergoed door uw ziektekostenverzekering. Ik behandel geen mensen met verslavings problematiek. U kunt mij bereiken voor een afspraak:
Marijkeah@planet.nl

2 + 15 =

info@uitgeverijmei.nl