Uitgeverij Mei

Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne – Rick Blom (E-book)

Op voorraad

 9,95

Deel dit boek met je vrienden via

WhatsApp
LinkedIn

Beschrijving

Dit boek vertelt hoe voedsel het verloop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde. De dagelijkse struggle for life van soldaten en burgers om eten te vinden had verstrekkende gevolgen voor het verloop.
De focus van het verhaal ligt op voedsel en alles wat er zoal mee te maken had: productie, distributie, bereiding en ontvangst. Authentieke recepten uit de veldkeukens van soldaten en gewone burgers worden toegevoegd. De historische gebeurtenissen worden verweven met citaten uit dagboeken, handleidingen en getuigenissen.
Een originele invalshoek is dat de auteur zelf wilde ondervinden hoe het was actief te zijn in de de oorlog. Zo nam hij deel aan een re-enactment en werkte hij in een nagebouwde veldkeuken. Bovendien bracht hij een aantal koude en vooral hongerige dagen en nachten door in een authentieke Duitse loopgraaf.
De Britse editie van dit boek behaalde zilver met de Military History Award. Ook werd het bekroond in de categorie War & Military van de Foreword Indies Book of the Year Award.
‘(…) een bijzondere en vooral menselijke kijk op het leven tijdens Wereldoorlog I. Een aanrader voor iedereen met interesse in geschiedenis met een persoonlijke touch!’

Extra informatie

Specificaties

Titel: Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne
Auteur: Rick Blom
EAN: 9789088500633
Verschijningsvorm: E-book
Aantal pagina's: 75
Taal: Nederlands

Over de auteur

Rick Blom (1965) is journalist en historicus. Hij schreef voor onder meer De Groene Amsterdammer, The Moscow Times en Nieuwe Revu. De Britse editie van zijn boek Champagne in Sarajevo, Meelsoep aan de Marne behaalde zilver bij de toonaangevende Military History Awards en brons bij de Amerikaanse Foreword Indies Book of the Year Award.

Klantenervaringen

Ontdek waarom onze klanten voor ons kiezen. Jouw feedback is belangrijk voor ons!