Florentine van Vollenhoven

Verbasing over verzuring

” Maar alle dingen bereiken ooit
een kritisch punt ”

  

Haruki Murakami pg.70

Florentine van Vollenhoven over de 2ᵉ druk van haar mooie boek Verbasing over verzuring:

Tja, en daar zit ik dan met de mededeling van mijn uitgever, Uitgeverij Mei, dat het Centraal Boekhuis ‘Verbasing over verzuring’, mijn boek niet meer in voorraad heeft en of ik weer een doos kan toesturen…….en dat terwijl ik thuis nog maar een paar exemplaren heb liggen: De 1ᵉ oplage van 1200 boeken is UITVERKOCHT!!! Wat te doen?

Aangezien ik het ontwikkelen van een onlinetraining overweeg, ervaar ik hoe mijn intentie tot een tweede druk mijn plannen versterkt. Ze hebben elkaar nodig: zonder boek is de onlinetraining niet zinvol en zonder de onlinetraining vraag ik me af hoe een nieuwe oplage te gaan verkopen.

 

 

 

Dan begint het wikken en wegen en uiteindelijk valt het besluit: een tweede druk. Spannend vind ik het. Op 3 mei 2021 werd de pallet met de tweede oplage met 1000 boeken afgeleverd: ik ga ervoor en ben nog steeds blij met dit prachtige boek en met de Uitgeverij Mei die het allemaal mede mogelijk maakt.

 

Patronen

Tijdens het jaarprogramma Informeel Leiderschap werk ik samen met Florentine van Vollenhoven. Zij is er echt meester in om je liefdevol op je eigen aandeel in het drama in je leven te wijzen. Waardoor je patronen oplost waar je al jaren mee zit te stoeien. Alsof ze een sluier voor je ogen weg trekt. Elke keer als ik haar aan het werk zie denk ik: dit zouden meer mensen moeten weten. Daarom heb ik samen met haar een podcast gemaakt. Met als titelHoe doorzie je het drama in je leven met de Transactionele Analyse. Marieke van Ginkel, Drijvende Kracht.

 

 

Synopsis

Praktisch en heel helder zet Florentine van Vollenhoven de principes uiteen van het zuur-basenprincipe in ons voedsel waardoor het direct toepasbaar is. Het boek eindigt met veel verrassende basische recepten.

Wil jij jouw energieniveau drastisch verhogen? Je gewicht beheersen? Ontstekingsreacties en vervroegde veroudering tegengaan? Vrolijker door het leven gaan? Ons westerse voedingspatroon en onze leefstijl zijn veelal zuurvormend. Met als gevolg een verzuurd lichaam en een verzuurde geest. Hierdoor is je weerstand verminderd, je energieniveau lager, ontwikkel je allerlei klachten en slaat veroudering eerder toe. Je voelt je doorgaans niet fit, zowel psychisch als fysiek. De ervaring leert dat mensen die het zuur-basenprincipe volgen al na twee weken hun medicatie naar beneden kunnen bijstellen in overleg met hun arts. Denk bijvoorbeeld aan medicatie tegen verhoogde bloeddruk, insuline, pijnstillers, ontstekingsremmers en maagzuurremmers. Het effect van een gezonde leefstijl op levensduur, gezondheid, vitaliteit en welzijn is onomstreden. In Verbasing over verzuring legt zij al haar inzichten vast.

Specificatie

Auteur Florentine van Vollenhoven
Uitgeverij Uitgeverij Mei
ISBN  97890 82939309
Druk 2e
Kaft Hard-cover
Taal Nederlands
Pagina’s 144
Prijs € 27,00

Verkrijgbaar via Uitgeverij Mei en via Verbasing over verzuring

 

Over de auteur

Florentine van Vollenhoven voert al 25 jaar een praktijk voor complementaire geneeskunde waarbij het zuur-basenprincipe veelal een centrale rol speelt. In Verbasing over verzuring legt zij al haar inzichten vast. Praktisch en heel helder zet zij de principes uiteen, waardoor het geheel direct toepasbaar is. Het boek eindigt met tal van verrassende basische recepten.

6 + 5 =

info@uitgeverijmei.nl