Marijke Arendsen Hein

Psychodrama & Transactionele Analyse

 

“In de toverwinkel is alles te
koop en alles heeft een prijs.”

Quote pg. 116

Synopsis

De combinatie van de methodiek van psychodrama en de theorie van Transactionele Analyse blijkt in de praktijk een zeer effectief middel om in te zetten voor probleemoplossing en veranderingsprocessen zowel bij personen als bij organisaties. 

De verschijning van deze tweede herziene druk geeft aan dat er steeds meer vraag komt naar een vorm van counseling en therapie waarin de cliënt ervaringen kan opdoen over waar de knelpunten zitten, hoe het verleden soms door het heden heen loopt en hoe daar verandering in te brengen. Met andere woorden: ‘praten alleen is niet genoeg’.

Psychodrama biedt een veilige omgeving om te oefenen en te beleven, zodat de stap voor de deelnemers om het later in het ‘echt‘ te doen niet meer zo bedreigend hoeft te zijn.

In dit boek worden Psychodramatechnieken aan de hand van allerhande voorbeelden helder beschreven, voor groepen maar ook voor de individuele praktijk. De cliënt uit de stoel en in beweging. Bij psychodrama staan voelen en doen op de voorgrond, het denken en begrijpen komt daarna. “Show don’t tell”, is daarbij het motto.

Meer boeken van
Marijke Arendsen Hein

Specificatie

Auteur Marijke Arendsen Hein
Uitgeverij
Uitgeverij Mei
ISBN 9789083143798
Druk 2e herziene druk
Kaft Soft-cover
Taal Nederlands
Pagina’s 212
Prijs € 25

Over de auteur

12 jaar gaf ik leiding aan een psychotherapeutische dagbehandeling waar ik elke woensdagmiddag groepstherapie gaf aan een groep cliënten in de vorm van psychodrama. Ik leerde veel van het samenwerken in deze groepen. Ik combineerde dat wat ik in de praktijk leerde met de kennis en ervaring die ik al had op het gebied van de Transactionele Analyse (TA). De TA geeft mij houvast, inzicht en richting bij mijn therapeutische werk. De combinatie met Psychodrama vind ik tot op de dag van vandaag zeer effectief. Niet praten over het probleem dat je met je baas hebt, maar het direct uitspreken tegen hem, terwijl een mede cliënt even je baas speelt. Dit maakt een wereld van verschil. De kern van psychodrama is: Don’t tell but show. Dit boek is geschreven voor therapeuten, coaches, procesbegeleiders en hun cliënten.

Ik ben een BIG geregistreerde psycholoog /psychotherapeut en heb een praktijk voor psychotherapie (SGGZ) voor volwassenen te Amsterdam. Ik geef individuele therapie, groepspychotherapie, waaronder psychodrama en gezinstherapie. Hiervoor hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig. Ook geef ik partner relatie therapie. Deze wordt niet vergoed door uw ziektekostenverzekering. Ik behandel geen mensen met verslavings problematiek. U kunt mij bereiken voor een afspraak:
Marijkeah@planet.nl

2 + 6 =

info@uitgeverijmei.nl