Marijke Arendsen Hein

Klein levensABC

een moment stilte
beweegt misschien heel even
hemel en aarde

Stil* pg 134

Synopsis

Marijke: ‘In mijn psychotherapiepraktijk ontmoet ik veel mensen. Mijn cliënten leren mij dat veranderen mogelijk is en dat je niet vast hoeft te zitten in oude patronen die mogelijk functioneel waren in je jeugd, maar nu in het volwassen leven niet meer voldoen. Ik leer hoe ik regisseur blijf van mijn voelen, denken en handelen, ook onder moeilijke omstandigheden. Ik leer om in verbinding met anderen te luisteren naar de behoeften van mijn lichaam, mijn geest en mijn ziel en daar vervolgens iets mee te doen.

Mijn verhaal in 99 onderwerpen: aandacht, crisis, dankbaarheid, dromen, jaloezie, kiezen, lachen, troost, vergeving, zin…Elke dag leer ik iets over het talent dat Leven heet. Het Klein levens ABC is ontstaan vanuit de wens om dat talent door te geven.’

 

 

 

 

Meer boeken van
Marijke Arendsen Hein

Specificatie

Auteur Marijke Arendsen Hein
Uitgeverij Uitgeverij SWP Amsterdam
ISBN 9789088507380
Kaft Soft-cover
Taal Nederlands
Pagina’s 133
Prijs € 21,00

Bestellen via uw boekhandel of via uitgeverij SWP

Over de auteur

Het idee voor dit boek ontstond 22 jaar geleden toen ik een wandkleed aan het borduren was voor mijn eerste kleinkind dat geboren zou worden. A is een appel, B een beertje en C een citroen. Ik bedacht me al bordurende hoeveel dit kleine mensenkind zou gaan leren over alles waar A’s, B’s, C’s tot en met Zetten voor staan in onze mooie en gecompliceerde wereld. Ik wilde haar en mijn vier andere kleindochters die na haar kwamen iets meegeven van wat ik tot dan toe geleerd had.

Inmiddels is Julie 22 jaar, student te Delft en heb ik al veel van haar geleerd. Ik besef me dat het een illusie is te denken dat er zoiets als een ABC van het leven zou kunnen bestaan.
Klein LevensABC biedt 99 opties, oefeningen en ideeën die het talent dat leven heet betreffen. Het boek beoogt je aan het denken te zetten om je af te vragen hoe zit dat bij mij? 

9 + 14 =

info@uitgeverijmei.nl